Kapcsolat

Terbete Consulting Kft.

Mobil: 06 30 6501654

Email: jtorma@terbete.hu

Köszöntő

Előbb-utóbb kénytelenek leszünk belátni, hogy az energia-felhasználás és a környezetterhelés szorosan összefügg. Többnyire olyan fosszilis energia-forrásokat használunk, ami káros-anyag kibocsátással jár, környezetünket, egészségünket terheli.

Sajnos ez a közeljövőben nem fog számottevően változni. Az egyre növekvő energiaigény következtében a felhasznált fosszilis energia mennyisége az előrejelzések szerint nem fog csökkenni a következő ötven évben, még úgy sem, hogy egyre több megújuló energiaforrást fogunk (remélhetőleg) igénybe venni.

Ráadásul többnyire rettentő pazarló módon bánunk az energiával. Az egyes felhasználók között többszörös különbségek adódnak ezen a téren. Gondolunk-e arra, hogy amikor pl. nem kapcsoljuk le a felesleges világítást, vagy nyáron nyitott ablakok mellett hűtjük az irodát, nem csak energiát és pénzt pazarolunk, hanem széndioxidot és más káros anyagokat juttatunk feleslegesen a légkörbe?
Mert sajnos ilyenkor ez történik.

Ha fel is ismerjük ennek a jelentőségét, legtöbbször csak elméleti szinten veszünk tudomást a problémáról, és várjuk, hogy valaki majdcsak előbb-utóbb megoldja.

Nélkülünk senki nem fogja megoldani.

A dolgok azonban egyre inkább úgy alakulnak, hogy kénytelenek leszünk tenni is valamit: a folyamatosan növekvő energiaárak egyre inkább ösztönözni fognak bennünket, hogy jobban odafigyeljünk mire és mennyi energiát használunk.

Viszonylag könnyen utánanézhetünk – ugyanakkora felhasználás mellett - mennyi volt az energiaköltségünk 5 évvel ezelőtt, és mennyi most. Kevés dolgot fogunk találni, ami ennyire gyorsan növekszik.

Az energia-költségek a legtöbb vállalkozás esetében a költségek jelentős hányadát képezik. Kézbentartásukkal, csökkentésükkel a versenyképességet tudjuk növelni.

És amint energiát és egyúttal költséget takarítunk meg – nem mellékesen – a környezetünk terhelését is csökkentjük.

Ebben szeretnénk Önöknek segíteni.

Torma József
ügyvezető